www.yemekteyiz.gen.tr
MALZEMELER
Hamuru için;
2 su bardağından biraz fazla ekmek unu (Kıvama göre ayarlayabilirsiniz)
2 çay kaşığına yakın tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı instand maya
Ilık su
İçi için;
350 gram kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
1 adet dolmalık biber
Kırmızı toz biber
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
YAPILIŞI
Bir kabın içinde unu eleyip mayayı ve tuzu katın, harmanlayın.
Sıvıyağı 1
su bardağı ılık suyun içine koyun. Unu havuz gibi açıp sıvıyağlı ılık
suyu ortasına dökün. Tekrar hepsini birlikte harmanlayın.
Elinizi
unlayıp yumuşak bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurun. Daha sonra
bir kabı yağlayın ve hamuru bu kaba koyun. Üzerini kapatarak 1 saat
kadar mayalanması için kenarda bekletin.
Diğer
yandan içi harcı için olan bütün malzemeleri bir tencere içine alarak
iyice karıştırın. Tabi ki soğan, domates, sarımsak, dolmalık biber ve
maydanozları ince ince doğrayarak ekleyin. Atşete birkaç dakika çevirin.
Kapağı kapalı birkaç dakika kadar daha pişirerek ateşten alın.
Sonrasında
hamuru, unladığınız tezgah üzerinde eşit parçalara bölün. Her bir
parçayı çok ince tabaka olacak şekilde merdane yardımıyla açın. Ne kadar
ince açarsanız iyi sonuçlar elde edersiniz.
Açtığınız her bir parça içine hazırladığınız harçtan yayarak sürün.
Teflon bir tavaya (krep tavası olabilir) oluşturduğumuz her lahmacunu teker teker koyup altı biraz kızarana kadar pişirin.
Daha
sonra önceden ısıttığınız fırının ızgara bölümünde de bir süre pişirin.
Fırının kapağını tam kapatmayın hafif açık kalsın. Ve yanmaması için
sık sık fırını kontrol edin.
Kenarları
hafif kızardığında fırından alıp ikiye katlayın ve üzerine kuru bir
havlu örtün. Diğer parçaları da pişirip tamamladıktan sonra servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder