24 Eylül 2014 Çarşamba

Midye Yahnisi

MALZEMELER:

Yarım kilo iç midye
Yarım kilo mantar
150 gram sivri biber
150 gram arpacık soğan
2 adet domates
2 çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 adet havuç
1 adet patates
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Midyeleri tuzlu suda birkaç dakika haşlayın.


Başka bir tencereye yağı koyun. Soyup küçük küçük doğradığınız patates, havuç, soğan, mantar ve sarımsakları sırayla sote edip kavurun.


Salça ve baharatları koyup çevirin. Yeterince su ilave edin. Daha sonra da küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin.


Midyeleri de katıp 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanoz serpin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder