MALZEMELER:
3 adet patlıcan
10 adet mantar
2 adet domates
2 adet soğan
6 diş sarımsak
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Patlıcanları boyuna dilim dilim kesin. Üzerine tuz ekip 15 dakika kadar bekletin.
Patlıcanları yıkayıp tuzlarını akıtın.
Yağın yarısını tavaya koyup hafif kızartın. Mantarları dilimleyip tavaya atın. Suyu çekene kadar sote edin.
Ateşten almadan önce karabiber ve tuz koyun. Soğuduktan sonra da üzerine ince ince maydanoz doğrayın.
Patlıcan dilimlerini yayın. Mantarlı malzemeden içine koyun. Rulo şeklinde sarın.
Küçük bir fırın tepsisine uç kısımları dışarıya gelecek şekilde sıralayın.
Kalan yağa ufak ufak doğranmış domates, karabiber, toz şeker ve tuz ilave edip soteleyin. Bir taşım kaynatın.
Patlıcanların üzerine bu sosu gezdirin. Kaşar peyniri rendesini de ilave edin. Orta ısıdaki fırında 10 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder