MALZEMELER:
1 paket makarna
4 çorba kaşığı elma sirkesi
3 çorba kaşığı krema
Karabiber
Sıvıyağ
Tuz
Sosu İçin;
10 adet fesleğen yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
100 gram çam fıstığı
YAPILIŞI:
Fesleğen yapraklarını fıstıklarla birlikte robotta çekin. Çekerken zeytinyağını azar azar ekleyin. Kıvama gelene kadar karıştırın.
Makarnaları kaynar, tuzlu suda hafif diri olacak şekilde haşlayıp süzün.
Zeytinyağını tavada biraz kızdırıp ezdiğiniz sarımsakları, karabiber, tuzu ve fesleğen sosunu ekleyip 2 dakika kadar çevirin. Elma sirkesini de ekleyerek kaynatın.
Sos koyulaşınca ateşten alıp kremayı ekleyin. Makarnaları ilave edip iyice karıştırın. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder