MALZEMELER:
100 gram kıyma
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı kadar nohut
1 adet soğan
1 kilo yeşil soğan
1 litre et suyu
Yoğurt
Karabiber
Nane
Tuz
YAPILIŞI:
Nohutları bir gece öncesinden suda bekletin.
Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağında iyice kavurun. Et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Nohutları haşlayın, ikiye ayırın ve et suyuna ekleyin.
Diğer yandan kıyma, karabiber ve tuzu yoğurun. Ceviz büyüklüğüne yakın köfteler elde edin. Haşlanan nohutlara ekleyin. Bulguru da yıkadıktan sonra ilave edin. Tuz katın.
Pişmesine yakın yeşil soğanların yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp yemeğe ilave edin. 15 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Servis tabağına alıp ve yoğurt ilave edin. Yağda nane kızdırıp üzerinde gezdirin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder