28 Eylül 2014 Pazar

Tavuklu Dumpling

MALZEMELER:

250 gram tavuk kıyma

1 adet yufka


2 adet yumurta akı


1 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz


1 diş sarımsak


4 su bardağı tavuk suyu


2 çay kaşığı beyaz pirinç sirkesi ya da şarap sirkesi


1 çay kaşığı soya sosu


Karabiber


Tuz



YAPILIŞI:

Yufkayı 12 eşit kareye bölüp bir kenarda bekletin.


Diğer yandan tavuk kıymasını bir kabın içine alıp içine sarımsağı küçük küçük doğrayın ya da rendeleyin.

1 parça maydanozu ince ince kıyıp kıymanın olduğu kaba ekleyin.

Soya sosu, şekeri ve 1 adet yumurtanın akını da bu kaba ekleyin.

Beklettiğiniz yufkaları tepsiye dizin.

Yufkaların ortasına hazırladığınız tavuk karışımından 1 kaşık kadar koyup  köşelerine yumurta sarısı sürün ve bohça şeklinde sarın.

Bu 12 adet parçayı bir çorba tenceresinin içine alın. Kaynar suda 5 dakika kadar pişirin ve çıkartın. Başka bir kapta bekletin.

Diğer yandan 4 su bardağı tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın. Sonra sirke daha sonra da tavuk dumplingleri ekleyerek 5 dakika kadar pişirin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder