24 Eylül 2014 Çarşamba

Sultan Böreği

MALZEMELER:

Yarım kilo yufka


Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti

2 çorba kaşığı dil peyniri rendesi

3 adet yumurta

250 gram margarin

2 su bardağı sıvıyağ

200 gram galeta unu

Aldığı kadar un

Maydanoz

Dilerseniz kişniş otu

Tuz

YAPILIŞI:

Margarini bir tencereye alıp ateşte kızdırın. İçine küçük küçük doğradığınız kuzu etini kısık ateşte ara ara karıştırarak pembeleştirin.


Soğanları küçük küçük doğrayarak tencereye alın. 10 dakika kadar karıştırarak kavurun. Hazırladığınız içi ateşten alıp bir tepsiye döküp soğutun.

Daha sonra içine kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin.

Yufkaları üst üste dizip 6 şar eşit parçaya ayırın. Geniş kenarına eti uzunlamasına yayın. Üzerine dil peynirinden serpin. Sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın.

En son börekleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder