24 Eylül 2014 Çarşamba

Silindir Böreği

MALZEMELER:

Yarım kilo un


1 su bardağı ılık süt

20 gram toz bira mayası

100 gram tereyağı

250 gram beyaz peynir

4 adet yumurta

Çeyrek demet maydanoz

Tuz

YAPILIŞI:

Unu hamur tahtasına eleyin. Ortasını açıp içine maya koyup ılık süt ya da su yardımıyla ezip püre haline getirin.


Daha sonra 3 adet yumurta ve tuz koyup ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.

Üzerini örterek ılık bir yerde mayalandırın.

Daha sonra iki eşit parçaya ayırın. Parçaları yarım cm kalınlıkta açın. Sonrasında 15 cmlik kareler şeklinde kesin.

Her karenin kenarına maydanoz ve peynirle hazırladığınız içten koyup sigara gibi sarın.

20 cmlik zeytinyağı ile yağlanmış kağıtlara koyup gevşek bir şekilde sarın.

Bir tepsiye aralarında boşluk bırakarak dizin ve mayalamaya bırakın.

Daha sonra orta ısılı fırında kağıtla birlikte pişirin. Piştikten sonra kağıtlardan çıkarın. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder