28 Eylül 2014 Pazar

Mantarlı Tavuk Ciğeri

MALZEMELER:

400 gram tavuk ciğeri
200 gram taze mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz
Dilerseniz yarım su bardağı beyaz şarap

YAPILIŞI:

Ciğerleri yıkayın ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Biber ve tuz serpip iyice karıştırın.


Bir tavada tereyağının bir kısmını eritin. Soğanları doğrayıp bu yağda pembeleşinceye kadar kavurun.


Mantarları yıkayıp büyük parçalara ayırıp soğana ilave edin. Orta ısılı ateşte pişirin.


Başka bir tavada kalan tereyağını eritip ciğerleri tavaya alın. Yüksek ateşte pişirin.


Piştikten sonra mantar-soğan karışımını, salçayı ve beyaz şarabı ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder