MALZEMELER:
3 adet patates
3 adet havuç
6 adet küçük salatalık turşusu (kornişon)
1 su bardağı kadar haşlanmış bezelye
1 adet katı pişmiş yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım kahve fincanı limon suyu
Yarım su bardağı mayonez
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Patatesleri ve havuçları birlikte haşlayıp kabuklarını soyun.
Süslemede kullanmak için bir havucu iki turşuyu bir kenara ayırın.
Kalan patatesleri, havuçları ve turşuları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp bir kaba alın.
Maydanozları kıyın ve bezelye, limon suyu, karabiber ve tuz ile birlikte iyice karıştırın.
Mayonezin yarısını sebzelere katıp iyice karıştırın. Bir salata tabağına sebzeleri koyup kalan mayonezi de üzerine yayın. Yumurta, havuç, turşu ve maydanozla süsleyin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder