6 adet tavuk göğsü ya da tavuk fileto
6 adet büyük boy pazı yaprağı
Sos için;
4 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı un
Karabiber
Tuz
İç Harcı için;
1 adet kırmızı çarliston biber
200 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Tavuk etlerini döverek yarım santimden de ince olacak şekilde inceltin.
Pazı yapraklarının saplarını kesin ve kaynayan tuzlu suda 2 dakika kadar bekletip sudan çıkartıp süzün.
Saplarını ince ince doğrayıp derin bir kaba alın.
Dolmalık biberi tavla zarı gibi dilimleyip doğradığınız pazı yapraklarının üzerine ekleyin. Kaşar peynirini de ilave edip iyice karıştırın.
Sıvıyağı bir tencerede kızdırın ve hemen unu ekleyip orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Un sararıncaya kadar 3 dakika kadar kavurun.
Ilık tavuk suyunu da azar azar ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın.
Yumuşattığınız pazı yapraklarını tezgaha serin. Üzerlerine dövdüğünüz tavuk etlerini yayın.
Hazırladığınız biberli peynirli harçtan üzerlerine 2şer yemek kaşığı kadar koyup rulo halinde sarın.
Ruloların pişerken açılmaması için iki ucunu kürdanla tutturun.
Tencerenin kapağını kapalı halde kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
Ilık halde dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder