30 Eylül 2014 Salı

Ispanaklı Omlet Rulo

MALZEMELER:

6 adet yumurta

1 kilo ıspanak

6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar ya da gravyer peyniri

130 gram margarin

1,5 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

Tuz


YAPILIŞI:

30 gram margarin, süt ve un ile orta ateşte beşamel sos hazırlayın. Sosu ateşten alıp 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini katıp hızlı hızlı karıştırarak peyniri sosa iyice yedirin.


Diğer yandan ıspanakları ıspanakları ayıklayıp, yıkayıp haşlayın.

Haşladığınız ıspanakların suyunu süzüp doğrayın ve bir kaseye boşaltın.

Üzerine 2 çorba kaşığı beşamel sos ve kalan rendelenmiş kaşar peynirini katın. Tuz da ekleyerek iyice karıştırın.

Yumurtalar ve bir miktar tuzu cam ya da porselen kapta iyice çırpın.

50 gram margarini bir tavaya koyup kızdırın. Yağ kızdıktan sonra yumurtanın dörtte birini tavaya döküp omlet pişirin.

Omlet iyice kızardıktan sonra düz bir tabağa alın. Ortasına 2 çorba kaşığı ıspanak koyup rulo şeklinde sarın.

Kalan yumurtayla 3 adet omlet daha pişirip aynı işlemi bunlara da uygulayın.

Kalan 20 gram yağ ile yağladığınız tavaya rulo biçimindeki omletleri dizip üzerine kalan beşamel sosu dökün.

Orta ısılı fırına sürüp 5 dakika kadar pişirin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder