MALZEMELER:
Yarım karnabahar
250 gram kıyma
Yarım çay bardağı pirinç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet sivribiber
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım limonun suyu
Kaynamış su
Tuz
YAPILIŞI:
Tencereye zeytinyağını, yemeklik doğradığınız soğanları, ince ince doğradığınız sivribiberleri, küçük küçük doğradığınız havuçları ilave edin. 5 dakika kadar kavurun.
Daha sonra üzerine kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
Kıyma saldığı suyunu çektikten sonra salçayı da ekleyip karıştırın.
Diğer yandan karnabaharın koçanlarını ayırıp iyice yıkayın ve tencereye ilave edin. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ve tuz ekleyin.
Yıkanmış pirinci ve limon suyunu da ilave edip karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder