24 Eylül 2014 Çarşamba

Et Kroketi

MALZEMELER:

250  gram haşlanmış et

1 adet sosis

2 adet patates

1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri

3 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

Yarım su bardağı galeta unu

1 su bardağı ayçiçek yağı

Karabiber

Tuz

YAPILIŞI:

Patatesleri haşlayarak püre haline getirin.

Et ve sosisi kıyma makinesinden geçirin.

Kıyılmış et ve patates püresini bir kaba koyun. Kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet yumurta, karabiber ve tuzu katıp iyice yoğurun.

İrice parçalar elde edip şekil verin. İlk önce yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayın.

Açık pembe rengi alıncaya kadar kızartın. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder