www.yemekteyiz.gen.tr/portakal-joleli-kek/
KEK MALZEMESİ
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı kakao
Un
ÜZERİ İÇİN
2 su bardağı portakal suyu
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Ahududulu Draje çikolata
YAPILIŞI
Kek
malzemelerini bir kaba alıp iyice karıştırın. Bir tart kabını yağlayıp
hazırladığınız karışımı içine koyun. Ardından daha önce ısıttığınız
fırında keki pişirin.
Kek piştikten sonra kalıptan çıkarın. Bir tabağa alıp soğumasını sağlayın.
Jölesi
için portakal suyunu, nişastayı ve şekeri bir tencereye alın. Ateşte
koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Jöleyi de soğuması
için bir kenarda bekletin.
Daha sonra keki ters çevirip jöleyi üzerine dökün. Boşluk kısmına yaygınlaştırınca tekrar soğumaya bırakın.
Krem
şantiyi sütle birlikte mikser yardımıyla iyice çırpın. Kekin üzerine
sürdüğünüz ve soğuttuğunuz jölenin üzerine düzgün şekilde yayın.
Ahududulu draje çikolata ile süsleyin. Dilerseniz hindistan cevizi, farklı drajaler ile de süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder