27 Ocak 2015 Salı

Zeytinli Açma

www.yemekteyiz.gen.tr/zeytinli-acma/


MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet maya
4 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağına yakın sıvıyağ
1 yumurta, 1 yumurta sarısı
Zeytin
Aldığı kadar un

Süt ve suyu bir tencerede ateşte ılık hale getirin. Ateşten alıp hamuru yoğuracağınız kaba alın. Ardından 1 adet mayayı katarak elinizle karıştırarak erimesini sağlayın.
Daha sonra üzerine yumurtayı ve sıvıyağını katarak elinizle karıştırmaya devam edin. Yine ardından şekeri, tuzu ekleyin. Biraz daha karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurma işlemine başlayın.
Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun. Hamur halini aldıktan sonra 1 saat kadar mayalanması için üzerini örterek bir kenarda bekletin.
1 saatin ardından hamurlardan bir miktar alarak, uzun bir şekil verip etrafında döndürerek gül böreği şekli verin. Her bir parçaya aynı işlemi uygulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

Hemen ardından üzerilerine 1 yumurta sarısını sürün. Hamurların üst taraflarına elinizle küçük yerler açarak çekirdeklerini çıkardığınız zeytinlerden birkaç tane yerleştirin. Dilerseniz sade, peynirli de yapabilirsiniz. Önceden ısıttığınız fırında pişirin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder