3 Ocak 2015 Cumartesi

Pepeçura

Pepecura
www.yemekteyiz.gen.tr/pepecura/
MALZEMELER
4 yemek kaşığı mısır nişastası ya da mısır unu
1 kilo siyah üzüm
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
İsteğe göre hindistan cevizi, çam fıstığı ya da çekilmiş fındık

YAPILIŞI
Siyah üzümleri tane tane yıkayıp ayırın ve geniş bir kaba alın. Üzerine toz şekeri ilave ederek bir kaşık yardımıyla üzümleri ezin. Ardından 4 su bardağı su ilave ederek tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
Kaynatıp ateşten aldıktan sonra süzgeç yardımıyla güzelleri süzün.
Diğer yandan 1 su bardağı suda nişastayı eritin. Süzdüğünüz üzüm suyunu 1 su bardağı eritilmiş nişastayla birlikte pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Karıştırdıktan sonra tekrar tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Üzeri göz göz olana kadar karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika kadar kısık ateşte tutmaya devam edin.

Daha sonra karışımı servis kaselerine boşaltın. Üzerini isteğinize göre çam fıstığı, çekilmiş fındık, hindistan cevizi ile süsleyin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder