31 Ocak 2015 Cumartesi

Mısırlı Patates Yoğurtlama

www.yemekteyiz.gen.tr/misirli-patates-yogurtlama/

MALZEMELER
4 adet patates
1 su bardağı tane mısır
1 kase yoğurt
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Sıvıyağ
2 diş sarımsak
Kırmızıbiber
Tuz

Patatesleri soyup haşlayın. Haşladıktan sonra iyice ezin hamur yoğurur gibi elinizle bir süre karıştırın. Daha sonra tane mısırların yarısını içine katarak tekrar bir süre daha karıştırın. Daha sonra patateslerden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlak şekiller elde edin.
Her bir yuvarladığınız patatesleri servis tabağına dizin. Hepsini servis tabağına dizin. Kalan mısırları da üzerine serpin.
Yoğurtun içine sarımsakları küçük küçük doğrayıp tuz ekleyin. İyice karıştırıp servis tabağına, patateslerin üzerine yoğurdu ekleyin. 

Diğer yandan tereyağı ve bir miktar sıvıyağını tavada kızdırın. Kırmızı biberi katıp hemen ateşten alın. Yoğurtlu patatesin üzerine kırmızı biberli yağı kaşık yardımıyla yayıp süsleyin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder