www.yemekteyiz.gen.tr/pastirmali-humus/
MALZEMELER
2 su bardağı nohut
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı tahin
4 diş sarımsak
3 adet limon
Kırmızı biber
Kırmızı pul biber (dilerseniz)
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı tereyağı
Dolmalık fıstık
Birkaç dilim pastırma
Tuz
YAPILIŞI
Nohutu
bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün nohutun sertliği ve
yumuşaklığına göre karbonatı da ekleyip 20 dakika – 45 dakika arası
düdüklü tencerede pişirin. Ve kabuklarını ayırın. Vaktiniz yoksa
konserve nohut da kullanabilirsiniz. Daha sonra robot yardımıyla püre
haline getirin.
Sonra püreyi
bir kaba koyun. Limonun suyunu limon sıkacağı yardımıyla ayrı bir kaba
sıkın. Sarımsakları ince ince doğrayıp limon suyuna ekleyin. Ardından
tahini, sıvıyağı, kırmızı biberleri ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.
Daha
sonra karışımı püreye yavaş yavaş ve yedire yedire ekleyin. İyice
karıştırın. Ardından üzerine tereyağ içinde kızdırdığınız
biberleri ekleyin. Daha sonra soğumaya bırakın. Pastırmayı kırmızı
biberli yağda bir süre çevirin.
Humus
soğuduktan ve sertleştikten sonra üzerine pastırmayı ilave edin. Ve
baharatlarla ya da dilediğiniz maydanoz, dolmalık fıstık gibi
malzemelerle süsleyin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder