25 Eylül 2014 Perşembe

Fesleğenli Sebze Salatası

MALZEMELER:

10 adet taze fesleğen
2 adet yeşil kabak
1 kahve fincanı doğranmış yeşil zeytin
2 adet közlenmiş kırmızı biber
Sızma zeytinyağı
Limon suyu
Nar ekşisi
Tuz

YAPILIŞI:


Kabakları soyun ve yarım santimlik halkalar halinde doğrayın. Küçük bir tencereye koyun. Üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edin ve tuz serpin.


Su kaynamaya başladıktan 5 dakika kadar sonra ateşten alın. Kabakları süzüp servis tabağına yerleştirin.


Üzerine yeşil zeytin koyun. Közlenmiş biberleri halka halka doğrayın. Fesleğenleri ince ince doğrayın. Bunları da üzerine dizin.


Diğer yandan zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu bir kasede iyice karıştırın. Karışımı salatanın üzerinde gezdirin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder