1 kilo pazı
2 adet yumurta
2 su bardağı lor peyniri
1 adet soğan
Yarım su bardağı süt
5 çorba kaşığı galeta unu
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Pazı yaprakların yıkayıp süzün. İri iri doğrayın.
Teflon bir tavaya soğanları ince ince doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra soğana doğradığınız pazıyı ekleyin, tuz atıp orta ateşte sürekli karıştırın. Sonra ateşten alıp ılımaya bırakın.
Peyniri yarım su bardağı sütle iyice karıştırın.
Çırptığınız yumurtaları, sütlü karışımı, pazıyı, karabiberi ve biraz da tuz ekleyerek hepsini iyice karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün. Galeta ununu serpip önceden ısıttığınız fırında 45 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder