27 Eylül 2014 Cumartesi

Havuçlu Enginar Kızartması

MALZEMELER:

6 adet soyulup temizlenmiş enginar

2 adet havuç

1 çorba kaşığı limon suyu

Tuz

Üzeri için;

2 adet yumurta

5 çorba kaşığı galeta unu

1 su bardağı sıvıyağ

Kırmızıbiber


YAPILIŞI:

Enginarları ve soyup ikiye böldüğünüz havuçları kaynayan tuzlu suya aktarıp limon suyunu ekleyin.


15 dakika kadar haşladıktan sonra süzün ve bir kenarda bekletin.

Havuçları küp küp şeklinde doğrayın.

Diğer yandan yumurtaları çukur bir kapta tel ile çırpın.

Galeta unu ve kırmızı toz biberi de karıştırarak bir tabağa yayın.

Sıvıyağı geniş bir tavada kızartın. Suyunu süzdüğünüz enginarları önce çırptığınız yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Daha sonra enginarları tabağa sıralayın. Üzerlerine haşlanmış havuçları koyduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder