MALZEMELER:
1 su bardağı pirinç
2 adet dolmalık biber
2 adet domates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızıbiber
1,5 su bardağı su
Tuz
YAPILIŞI:
Pirinci yıkayıp sıcak suda bekletin.
Zeytinyağını tencerede kızdırın. Soğanları küçük küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Kırmızıbiberlerin ve dolmabiberlerin çekirdek yataklarını çıkarın. Bunları da küçük küçük doğradıktan sonra tencereye ekleyin.
Pirinci sudan alıp süzerek tencereye aktarın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayarak tencereye ilave edin.
Daha sonra pilavın suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp hafif ateşte pişirin.
Pilav suyunu tam çekmeden ocaktan alın. Hafif lapa kıvamında servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder