MALZEMELER:
4 adet domates
250 gram kıyma
3 adet sivribiber
1 adet soğan
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Karabiber
Kekik
Tuz
YAPILIŞI:
Sıvıyağı bir tencereye alın ve orta ateşte kıymayı kavurun.
Daha sonra soğanları küçük küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Soğanlar pembeleştikten sonra doğradığınız biberleri ekleyin.
Biberler hafif kızarınca küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip kapağını kapatın.
Domatesler suyunu çekince 1 çay bardağı su ekleyin.
Sos koyulaşınca karabiber, kekik, şeker ve tuz ekleyip ateşten alın. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder