MALZEMELER:
5 adet kabak
3 adet yumurta
Un
Sıvıyağ
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
YAPILIŞI:
Kabakların üzerini kazıyıp soyun. İnce ince uzunlamasına dilimleyin.
Diğer yandan bir kaba 3 adet yumurta, kırmızıbiber, karabiber, tuz ve 2 çorba kaşığı un koyup iyice karıştırın ve boza kıvamına getirin.
Kabakları una daha sonra da hazırladığınız harca batırın.
Sıvıyağı bir tavada kızdırın. Kabakları iki yüzü pembeleşinceye kadar kızartın.
Kızardıktan sonra yağlarını damlatıp tavadan çıkarın ve kağıt yaydığınız bir tepsiye dizin.
Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder