1 adet göbek marul
1 demet maydanoz
1 su bardağı konserve mısır
10 adet kiraz domates
2 tatlı kaşığı hardal
2 çorba kaşığı elma sirkesi
10 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
3 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
2 çay kaşığı tozşeker
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Göbek salatayı 4 eşit parçaya bölün. Yıkayarak süzün. Dilerseniz 30 dakika kadar sirkeli suda bekletin.
Yaprakları parçalayarak derin bir kaseye alın.
Üzerine suyunu süzdüğünüz mısırları ve ince ince kıydığınız maydanozu ilave edip iyice karıştırın.
Diğer yandan limon suyu, hardal ve sirkeyi cam bir kaseye alıp iyice çırpın. Tozşeker, karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın.
Üzerine sızma zeytinyağını azar azar eklerken çırpmaya devam edin.
Hazırladığınız hardallı sosu bir kenarda bekletin.
Domatesleri ortadan ikiye kesin ve salatanın üzerine serpiştirin.
Beklettiğiniz hardallı sosu gezdirip iyice karıştırın. Ceviz içiyle süsleyin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder