24 Eylül 2014 Çarşamba

Cevizli Balık

MALZEMELER:

600 gram balık fileto


100 gram mayonez

100 gram yoğurt

100 gram ceviz içi

Yarım su bardağı galeta unu

Yarım su bardağından biraz az un

50 gram margarin

1 tatlı kaşığı hardal

2 tatlı kaşığı öğütülmemiş tohumlu hardal

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı süt

Karabiber

Tuz

YAPILIŞI:

Yoğurt, mayonez ve hardalları karıştırın. Karabiber ve tuz ilave ederek bir sos elde edin.


Filetoları 4 cm eninde parçalara kesin.

Cevizlerin 4 de 3ünü öğütün geri kalanını da ince ince kıyın. Hepsini galeta unu ile karıştırın.

Süt ile yumurtayı çırpın. Karabiber ve tuz ilave edin.

Balık parçalarını tuzlayıp önce una daha sonra da yumurtaya bulayın. En sonunda da cevizli karışımla kaplayın. Cevizlerin dökülmemesi için üzerine iyice bastırın.

Orta ısılı ateşte iki tarafını da iyice kızartın. Sos ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder