MALZEMELER:
600 gram balık fileto
100 gram mayonez
100 gram yoğurt
100 gram ceviz içi
Yarım su bardağı galeta unu
Yarım su bardağından biraz az un
50 gram margarin
1 tatlı kaşığı hardal
2 tatlı kaşığı öğütülmemiş tohumlu hardal
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı süt
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Yoğurt, mayonez ve hardalları karıştırın. Karabiber ve tuz ilave ederek bir sos elde edin.
Filetoları 4 cm eninde parçalara kesin.
Cevizlerin 4 de 3ünü öğütün geri kalanını da ince ince kıyın. Hepsini galeta unu ile karıştırın.
Süt ile yumurtayı çırpın. Karabiber ve tuz ilave edin.
Balık parçalarını tuzlayıp önce una daha sonra da yumurtaya bulayın. En sonunda da cevizli karışımla kaplayın. Cevizlerin dökülmemesi için üzerine iyice bastırın.
Orta ısılı ateşte iki tarafını da iyice kızartın. Sos ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder