28 Eylül 2014 Pazar

Tavuk Yelpazesi

MALZEMELER:

6 adet tavuk biftek

3 adet soğan

5 adet yeşil biber


Yarım kilo doğranmış domates


1 adet sarımsak


2 çorba kaşığı tereyağı


1 tatlı kaşığı şeker


Tuz


Beşamel Sos için:


2 çorba kaşığı un


2 çorba kaşığı margarin


Yarım litre süt


1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri



YAPILIŞI:

Biftekleri 1 çorba kaşığı tereyağında kızartıp tepsiye dizin.


Ayrı bir tencerede kalan yağı eritin. Piyazlık doğradığınız soğanları, domatesleri, yeşil biber, sarımsak, şeker ve tuzu tenceye alıp pişirin.

Suyunu çektikten sonra tavuğun üzerine dökün.

Sos için, margarini bir tavada eritin. Unu da ilave edip sararana kadar karıştırın. Ve sütü ekleyin. Bulamaç hale gelene kadar pişirin. Bu sosu malzemelerin üzerine dökün.

Tepsiyi 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpin.

5 dakika kadar daha fırında pişirin. Kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder