MALZEMELER:
Parça göğüs tavuk eti
100 gram dolmalık biber
4 adet taze soğan
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı soya sosu
50 gram amerikan fıstığı
Tuz
YAPILIŞI:
Tavuğu küçük küçük parçalara bölün.
Nişastayı bir miktar su ile karıştırıp içine tavuk parçalarını daldırın ve üzerine soya sosu gezdirin.
Diğer yandan bir tavada yağı kızdırıp yüksek ateşte hazırladığınız karışımı kızarttıktan sonra tavuğu kevgir yardımıyla çıkartın.
Soğanı ince ince kıyıp sarımsak, biber ve fıstıklarla birlikte yağa atın.
Bir tutam tuz atın. 15 saniye kadar karıştırıp tavuğu katın. Biraz daha karıştırdıktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder