28 Eylül 2014 Pazar

Kaymaklı Ayva Tatlısı

MALZEMELER:

6 adet limon ayvası


4 su bardağı şeker

400 gram kaymak

6 su bardağı su

YAPILIŞI:

Ayvaları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Çekirdek kısmını temizleyin. Su içinde ateşe koyun.


Kısık ateşte hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine şeker serpin. Şurup biraz koyulaşınca ateşten alın.

Ayvaları bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine hazırladığınız şurubu dökün.

Orta ısılı fırında ayvalar kızarıp şurup kıvama gelene kadar pişirin.

Daha sonra ayvaları servis tabağına alın. Ortasına kalan şuruptan koyun.

Soğuduktan sonra üzerlerine birer parça kaymak koyun. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder