28 Eylül 2014 Pazar

Limonlu Tart

MALZEMELER:

200 gram un


100 gram margarin

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı şeker

Sosu için;

3 adet limon

5 adet yumurta

6 çorba kaşığı toz şeker

100 gram margarin

YAPILIŞI:

Un, yumurta, yağ ve şekeri hızlı hızlı iyice yoğurun. Yuvarlak bir tart kalıbına elinizle bastırarak döşeyip kenarlarını yükseltin. Hamura çatalla delikler açın.


Önceden ısıttığınız fırında hamur pembeleşene kadar pişirin.

Diğer yandan sosu için yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Limonların kabuklarını rendeledikten sonra sularını sıkın. Şekerli karışıma ekleyin.

Sonra da içine eritilmiş yağı ekleyin.

Hazırladığınız sosu hamurun üzerine döküp tekrar fırına koyun. Yumurta katılaşana kadar pişirin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder