MALZEMELER:
1 kilo az yağlı kıyma
Yarım bayat ekmek
2 adet soğan
2 adet yumurta
2 adet havuç
2 adet domates
1 su bardağı un
1 kutu bezelye
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Kıyma, soğan, biber, yumurta ve ekmeği iyice yoğurun. Elinizle 2 cm kalınlığında kare şeklinde açın.
Havuçların kabuklarını soyup ufak küp şeklinde doğrayın ve haşlayın. Kıymanın içine bezelye ve haşlanmış havucu koyup rulo şeklinde sarın.
Dikdörtgen şeklinde ısıya dayanıklı cam ir kaba yerleştirin. Fırında 40 dakika kadar pişirin.
Üzerine rendelenmiş domates, köftenin suyu ve un ile elde ettiğiniz sosu dökün. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder