28 Eylül 2014 Pazar

Paşa Tatlısı

MALZEMELER:

1 adet bayat ekmek içi


2 su bardağı süt

3 adet yumurta

3 çorba kaşığı eritilmiş margarin

1 çorba kaşığı toz şeker

Şurubu için;

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Süsleme için;

3 çorba kaşığı file fındık

2 çorba kaşığı hindistan cevizi


YAPILIŞI:

Ekmek içini ufalayıp derin bir tencereye alın. Sonra da sütü ekleyin. Sütü çektikten sonra yumurta, margarin ve toz şeker ilave edip iyice karıştırın.


Bir fırın tepsisini yağlayıp bu karışımı tepsiye dökün.  Önceden ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. (Kabaran yerleri bıçak ucu yardımıyla delin)

Şurubu için; suyu ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatın.

Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine şerbeti de sıcak olarak dökün.

Şerbetini çekip soğuduktan sonra dilimleyerek servis tabakların alın. Üzerini fındık ve hindistan cevizi ile süsleyin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder