MALZEMELER:
6 parça mezgit fileto
6 parça kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
6 dilim halkalar halinde doğranmış domates
10 adet tane karabiber
2 adet ince ince doğranmış yeşil sivribiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı hazır süt kreması
YAPILIŞI:
Balıkları yıkayıp süzün. Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp balıkları aralarında boşluk bırakarak dizin.
Balıkların üzerine sırasıyla beyaz peynirleri, domatesleri ve sivribiberleri yerleştirin.
Kremayı bir kaba alıp çatalla iyice çırpın ve daha sonra balıkların üzerine gezdirin.
Üzerlerine tane karabiber serpin. Peynir tuzlu olduğu için ayrıca tuz atmanıza gerek yoktur.
Orta derecede ısıttığınız fırında peynirler eriyene kadar pişirin. (Yarım saat kadar) Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder