MALZEMELER:
6 adet incik eti
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı et suyu
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
İncik etlerini bol suyla yıkayıp su dolu bir kapta 5 dakika kadar bekletin.
Etleri süzdükten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak suyla orta ısılı ateşte haşlayın. Yumuşayıp kemiklerden ayrılacak kıvama gelene kadar pişirip ateşten alın.
Sosu hazırlamak için; yoğurt, salça, tereyağı, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın.
Ilık haldeki etleri sudan çıkartıp hazırladığınız sosa bulayın. Daha sonra bir fırın kabına yan yana yerleştirin.
Haşlama suyundan 2 su bardağı kadar alıp fırın kabına aktarın.
Etleri önceden ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder