24 Eylül 2014 Çarşamba

Pazı Sarması

MALZEMELER:

1 demet pazı


1 su bardağı bulgur

1 adet soğan

Karabiber

Dereotu

Sıvıyağ

Tuz

YAPILIŞI:

Pazıları sıcak suda bir müddet, hafif yumuşayıncaya kadar bekletin.


Bulguru da aynı şekilde yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletin.

Diğer yandan soğanları ince ince doğrayın.

Bir kaba sıcak sudan süzdüğünüz bulguru, soğanı ve dereotunu koyun. Baharatları da ekleyin.

Yumuşayan pazıların içine hazırladığınız içten koyup sarın.

Sardığınız pazıları ters çevirerek fırın tepsisine yerleştirin.

Pazıların üzerine tuz, 1 tutam şeker ve sıvıyağ gezdirin. Biraz da su ekleyerek fırına verin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder