24 Eylül 2014 Çarşamba

Yayla Çorbası

MALZEMELER:

Yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
4 su bardağı su
Tereyağı
Nane

YAPILIŞI:

Yoğurdu bir kaba alın. 1 su bardağı su ile iyice çırpın. Yumurtayı ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin.


Pirinci haşlayın ve yarım su bardağı soğuk su ilave edin. Yoğurtlu karışımı birden döküp, karıştırın.


Koyu kıvamda olursa biraz ılık su ilave edin ve 5 dakika kadar kaynatın.


Ateşten alın. Diğer yandan tavada tereyağını eritip, naneyi kavurun. Servis yapmadan önce naneyi üzerine gezdirin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder