www.yemekteyiz.gen.tr/bonibonlu-cevizli-yas-pasta/
MALZEMELER
1 adet hazır pandispanya kek
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
2 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı bonibon
Krema için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
İlk
önce kremasını hazırlayın. Krema için sütü bir tencereye alıp ocağa
koyun. Daha sonra un, nişasta, şeker ve vanilyayı sırayla süte ekleyerek
iyice karıştırarak kaynatın. Kremayı önce yüksek ateşte daha sonra
kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Daha sonra ateşten alın. Soğumaya
bırakın (Ilık olmalı)
Kekin
alt bölümünü bir tabağa alıp sütle hafifçe ıslayın. Ilık olan kremanın
yarısından daha az kısmını kekin alt kısmına doldurun. Daha sonra
çekilmiş cevizlerin, damla çikolataların ve bonibonların 4/3 ünü kekin
arasına serpiştirin.
Kekin
üst bölümünü güzelce yerleştirdikten sonra üzerine ve yanlarına kalan
kremayı düzgün şekilde yayın ve spatula yardımıyla düzeltin. Daha sonra
süt ve kremşantiyi mikser yardımıyla iyice çırpıktan sonra kremanın
üzerine yine düzgün şekilde yayın.
Daha
sonra üzerine kalan cevizleri, damla çikolataları ve bonibonları
serpiştirip süsleyin. Buzdolabında 3 saat kadar beklettikten sonra
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder