2 Şubat 2015 Pazartesi

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye

www.yemekteyiz.gen.tr/agizda-dagilan-tuzlu-kurabiye/

MALZEMELER
6 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağına yakın sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
Susam ve (ya) çörekotu
YAPILIŞI
Tereyağını önceden oda sıcaklığında bekletin. Yumuşayınca tereyağı, yumurtayı, yoğurdu ve sıvıyağı bir kaba alıp elinizle iyice karıştırın. Daha sonra üzerine birkaç yemek kaşığı kadar un ekleyip elinizle karıştırmaya devam edin. Ardından karbonat, tuz, şeker ve mahlebi ekleyip tekrar karıştırın. 
Şimdi unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayabilirsiniz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar elinizle yoğurun. Yumuşak hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak dilediğiniz şekilleri verin. Örgü, yuvarlak vs. Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye şekil verdiğiniz hamurları dizin.
Her birine aynı işlemi uygulayıp bitirdikten sonra üzerilerine yumurta sarısından sürün. Üzerine de yine dilediğiniz gibi susam, çörek otu serpin. Önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında pişirin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder