www.yemekteyiz.gen.tr/kiymali-oturtma/
MALZEMELER
2 adet patates
250 gram kıyma
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Yarım yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Tereyağı
Karabiber
Kırmızı pul biber
Nane
Tuz
YAPILIŞI
Patatesleri soyup çok ince şekilde doğrayın. Sıvıyağda kızartın.
Yoğurtun içine 1 adet sarımsağı rendeleyin ya da ince ince doğrayıp iyice karıştırın.
Bir
tava ya da tencereye biraz sıvıyağ, çok az tereyağı koyup ince ince
doğradığınız soğanları katıp kavurun. Biraz kavurduktan sonra kıymayı da
ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra ince ince doğradığınız
sarımsakları, salçayı katıp tekrar karıştırın. Ardından da karabiber,
kırmızı pul biber, nane ve tuzu ekleyin. Kavurup iyice kavurduktan sonra
ateşten alın.
Servis
tabağına kızarttığınız patatesleri alın. Patateslerin üzerine kaşık
yardımıyla sarımsaklı yoğurt yayın. En son da kavurduğunuz kıymalı
karışımı düzgün bir şekilde dökün. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder