MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Şerbeti İçin
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
YAPILIŞI
Malzemelerin
hepsini bir kaba koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice
yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin.
Dilediğiniz gibi örgü, yuvarlak vs şekiller verebilirsiniz. Şekil
verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili ya da yağladığınız tepsiye
dizin. Önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Diğer yandan şeker ve suyu iyice karıştırın.
Piştikten sonra fırından çıkardığınız tatlıların üzerine (soğumadan) şerbeti dökün. Tatlıyı soğuttuktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder