20 Mart 2015 Cuma

Tutmaç Çorbası


MALZEMELER

1 kahve fincanı yeşil mercimek
1 kahve fincanı çorbalık erişte
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Nane
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Sıvıyağ

YAPILIŞI

Yeşil mercimeği ve nohutu haşlayıp çorbanın içine katılması için hazır hale getirin.
Bir tencereye sıvıyağı koyup ince ince doğradığınız soğanları kavurun. Daha sonra ince ince doğradığınız sarımsakları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından unu da ekleyip bir süre daha kavurun. Göz kararı ayarlayacağınız şekilde kaynar su ve tuz koyup kaynatın.
Su kaynadıktan sonra haşladığınız mercimeği, nohutu ve çorbalık erişteyi ekleyin. 20 dakika kadar kaynatın. 
Diğer yandan bir tavada, ateşte tereyağını eritip nane, kırmızı pul biber, karabiber katarak çok tutmadan ateşten alın. Hazırladığınız bu yağı çorbanızın içine ilave edin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder