24 Eylül 2014 Çarşamba

Palamut Pilaki

MALZEMELER:

2 adet palamut
400 gram patates
200 gram domates
400 gram havuç
50 gram mantar
100 gram sivri biber
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

YAPILIŞI:

Palamutların kılçıklarını çıkartın ve kuşbaşı doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın.


Mantarları temizleyin ve sivribiberleri dilimleyin.Domatesleri küp küp doğrayın ya da rendeleyin. Havuç ve patatesleri haşlayıp küçük küçük doğrayın.


Büyük bir tavaya sıvıyağını koyup kızdırın. Soğanları bu yağda pembeleştirin. Sebzeleri de tavaya alıp 20 dakika kadar sote edin.


İçine palamudu, suyu, şeker ve tuzu ekleyin. Balıklar yumuşayıncaya kadar pişirin.


Dilerseniz üzerini maydanoz ve limon dilimleri ile süsleyin. Servis yapın.

Midye Yahnisi

MALZEMELER:

Yarım kilo iç midye
Yarım kilo mantar
150 gram sivri biber
150 gram arpacık soğan
2 adet domates
2 çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 adet havuç
1 adet patates
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Midyeleri tuzlu suda birkaç dakika haşlayın.


Başka bir tencereye yağı koyun. Soyup küçük küçük doğradığınız patates, havuç, soğan, mantar ve sarımsakları sırayla sote edip kavurun.


Salça ve baharatları koyup çevirin. Yeterince su ilave edin. Daha sonra da küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin.


Midyeleri de katıp 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanoz serpin. Servis yapın.

Levrek Buğulama

MALZEMELER:

1 kilo levrek
4 adet domates
100 gram mantar
2 çorba kaşığı domates sosu
3 adet sivribiber
2 diş sarımsak
2 dilim limon
1 çorba kaşığı tereyağı
Maydanoz
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Levrekleri temizleyin ve iki yanından fileto çıkartın.


Domatesleri rendeleyin. Mantarları limonlu suya yatırın.


Isıya dayanıklı derin bir kaba levrek filetolarını yerleştirin. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve mantarları yayın.


Sarımsak, domates sosu, yeşil biber, karabiber, kekik, kıyılmış maydanoz, tereyağı ve tuzu ekleyin.


Üzerine limon dilimlerini yerleştirin. Daha önceden ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin. Servis yapın.

Kiremitte Alabalık

KİREMİTTE ALABALIK

MALZEMELER:

Kişi sayısı kadar temizlenmiş bütün alabalık
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Nane
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz

YAPILIŞI:

Sarımsakları dövün. Zeytinyağına dövdüğünüz sarımsak, nane, karabiber, toz biber ve tuz katıp iyice karıştırın. Karışımı bir fırça yardımıyla balığın üzerine ve içine iyice sürün.


Karışımın dibinde kalan sarımsağı balığın karnına koyun. Yağlanmış kiremit ya da tepsi içinde fırına koyun. 20 dakika kadar pişirin. Servis yapın.

Karides Kızartma

MALZEMELER:

2 kilo karides
2,5 su bardağı un
2 su bardağı bira
Acı sos
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Karidesleri ayıklayın. Un, karabiber ve tuza bulayın.


Un, kırmızı biber, acılı sos ve birayı karıştırarak bir sos elde edin.


Karidesleri bu sosa buladıktan sonra 3 dakika kadar kızartın. Servis yapın.

İtalyan Balık Yahnisi

MALZEMELER:

4 adet beyaz etli balık fletosu
2 adet kabak
100 gram doğranmış mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
1 adet ince doğranmış soğan
Limon suyu
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Balıkları yağsız tavada pişirin.


Mantar, karabiber ve soğanları kavurun. Küçük küçük doğradığınız kabakları da ilave edip kavurmaya devam edin. Küp şeklinde doğradınız domates ve limon suyunu ilave edin. Tuzu da ekleyip iyice pişirin.


Son olarak balıkları ilave edin ve 5 dakika kadar daha pişirin. Dilerseniz maydanozla süsleyin. Servis yapın.