24 Eylül 2014 Çarşamba

Cızbız Köfte

MALZEMELER:

1 kilo iki kere çekilmiş kıyma
Yarım ekmek içi
1 adet yumurta
2 adet soğan
Sirke
Tuz

YAPILIŞI:

Ekmek ve soğanları blendar yardımıyla doğrayın.


Ekmek, kıyma, yumurta, soğan, tuz ve sirkeyi birlikte yoğurun ve köfte şekline getirin.


Fırın ızgarasında pişirin. Servis yapın.

Ciğer Kebabı

MALZEMELER:

500 gram ciğer
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet soğan
Maydanoz
Sıvıyağ
Kırmızı pul biber
Kekik
Tuz

YAPILIŞI:

Ciğerin zarını soyup tavla zarı iriliğinde doğrayın. Kızdırdığınız sıvıyağda çevirerek ciğerleri tuz katmadan kızartın.


İndirmeye yakın kırmızı pul biber, kekik, tuz serpiştirerek delikli kepçe ile servis tabağına alın.


Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın ve ayrı bir tavada kızartın. Sebzeleri ciğerlerle karıştırın.


Piyazlık doğradığınız soğanları tuzda ovup yıkayın. Soğanı ince ince kıydığınız maydanozla karıştırın. Yemeğin yanında servis yapın.

Bomonti Kebabı

MALZEMELER:

4 parça haşlanmış dana rosto
1 kilo patates
200 gram taze kaşar
2 adet yumurta
Domates
Yeşil biber
Tuz

YAPILIŞI:

Patatesleri haşlayın ve kaşarı rendeleyin. Bunları iyice yoğurup biraz tuz da katarak hamur şekline getirin. Dörde bölerek açın ve içine haşlanmış rosto koyun. Yumurtalayıp kızgın yağa atın. Domates ve biber ile servis yapın.

Beşamel Soslu Kıymalı Patates

MALZEMELER:

5 adet patates

Yarım kilo kıyma

1 adet soğan

Bir kutu tane bezelye

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı

Süt

Tuz

YAPILIŞI:

Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın.

Kıymayı soğanla kavurun.

Tuzu az az patatesleri kızartırken ve kıymayı kavururken kullanabilirsiniz.

Bir fırın tepsisine önce kızarttığınız patatesleri yarısını, sonra kavurduğunuz kıymanın yarısını en son da bezelyelerin yarısını koyun.

Un, tereyağı ve süt ile ateşte kaynatarak krema kıvamına getirip elde ettiğiniz beşamel sosun yarısını malzemelerin üzerine dökün.

Kalan patates, kıyma ve bezelyeleri bir kat daha aynı işlemi uygulayın ve yine en son beşamel sosun kalan yarısını dökün.

Önceden ısıttığınız fırında beşamel sos rengi değişene kadar pişirin. Servis yapın.

Zeytinyağlı Biber Dolması

MALZEMELER:

12 adet dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
3 adet soğan
Yarım limon
Maydanoz
Nane
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Yenibahar
Sıvıyağ
Tuz

YAPILIŞI:

Fıstıkları yağda kavurun. Daha sonra yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Pembeleşince kadar soteleyin. Soğanlar pembeleşince pirinci ilave edin. Kavurmaya devam edin. Tüm baharatları ilave edin. Ateşten alın.


Dolmalık biberleri hazırladığınız bu harç ile doldurun. Fırın tepsisinde pişirin. Servis yapın.

Pazı Sarması

MALZEMELER:

1 demet pazı


1 su bardağı bulgur

1 adet soğan

Karabiber

Dereotu

Sıvıyağ

Tuz

YAPILIŞI:

Pazıları sıcak suda bir müddet, hafif yumuşayıncaya kadar bekletin.


Bulguru da aynı şekilde yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletin.

Diğer yandan soğanları ince ince doğrayın.

Bir kaba sıcak sudan süzdüğünüz bulguru, soğanı ve dereotunu koyun. Baharatları da ekleyin.

Yumuşayan pazıların içine hazırladığınız içten koyup sarın.

Sardığınız pazıları ters çevirerek fırın tepsisine yerleştirin.

Pazıların üzerine tuz, 1 tutam şeker ve sıvıyağ gezdirin. Biraz da su ekleyerek fırına verin. Servis yapın.