MALZEMELER:
1 su bardağı un
2 adet yumurta
200 gram margarin
2 su bardağı şeker
Yarım su bardağı kakao
Yarım su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı vanilya
YAPILIŞI:
Bir tencereye margarini ve kakaoyu koyup kısık ateşte eritin. Daha sonra şeker ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırıp ateşten alın.
Unu eleyerek tencereye alın. Karıştırdıktan sonra yumurtaları ekleyip çırpın. Daha sonra da dövülmüş cevizleri ekleyin.
Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayın. Hamuru bu tepsiye dökün.
Önceden ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin. Kare kare dilimleyerek servis yapın.
yemek tarifleri, yemek tarifi, kolay tarifler, salatalar, tatlılar, et yemekleri, hamur işleri, salata tarifleri, tatlı tarifleri
23 Eylül 2014 Salı
Adalar Salata Sosu
MALZEMELER:
1,5 su bardağı mayonez
2 çorba kaşığı ketçap
1 kahve fincanı su
2 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış çekirdeksiz yeşil zeytin
2 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış salatalık turşusu
Kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Malzemelerin hepsini bir kapta iyice karıştırın. Dilediğiniz zaman karıştırırak kepçe yardımıyla servis yapın.
1,5 su bardağı mayonez
2 çorba kaşığı ketçap
1 kahve fincanı su
2 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış çekirdeksiz yeşil zeytin
2 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış salatalık turşusu
Kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Malzemelerin hepsini bir kapta iyice karıştırın. Dilediğiniz zaman karıştırırak kepçe yardımıyla servis yapın.
Beşamel Soslu Ispanak
MALZEMELER:
1 kilo ıspanak
1 adet soğan
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Ispanakları haşlayıp süzün. Diğer yandan bir tencereye sıvıyağı alın. Soğanları bu yağda kavurun.
Haşlanmış ıspanakları ince ince kıyın. Soğanların üzerine ekleyip karıştırın. Karabiber ve tuz ekleyin.
Unu sıvıyağda kavurun. Sütü ekleyip başemal sosu elde edin.
Sotelediğiniz ıspanağı fırın kabına yayın. Başemal sosu üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serperek 15 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
1 kilo ıspanak
1 adet soğan
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Ispanakları haşlayıp süzün. Diğer yandan bir tencereye sıvıyağı alın. Soğanları bu yağda kavurun.
Haşlanmış ıspanakları ince ince kıyın. Soğanların üzerine ekleyip karıştırın. Karabiber ve tuz ekleyin.
Unu sıvıyağda kavurun. Sütü ekleyip başemal sosu elde edin.
Sotelediğiniz ıspanağı fırın kabına yayın. Başemal sosu üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serperek 15 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
Deniz Ürünleri Salatası
MALZEMELER:
Dondurulmuş ahtapot
Kalamar
Midye
Karides
Deniz tarağı
Maydanoz
Sarımsak
Zeytinyağı
Limon suyu
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Deniz ürünlerini temizleyip haşlayın. Bir tencereye hepsini alın. Sarımsakları dövüp maydanozları ince ince kıyın ve tencereye ekleyin.
Daha sonra zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuz ekleyin. Yarım saat kadar pişirin.
Dilerseniz domates ve havuçla süsleyin. Servis yapın.
Dondurulmuş ahtapot
Kalamar
Midye
Karides
Deniz tarağı
Maydanoz
Sarımsak
Zeytinyağı
Limon suyu
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Deniz ürünlerini temizleyip haşlayın. Bir tencereye hepsini alın. Sarımsakları dövüp maydanozları ince ince kıyın ve tencereye ekleyin.
Daha sonra zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuz ekleyin. Yarım saat kadar pişirin.
Dilerseniz domates ve havuçla süsleyin. Servis yapın.
Ananas Likörü
MALZEMELER:
1 adet ananas
1 su bardağı toz şeker
2 adet limon
2 şişe saf alkol
1 sap nane
50 gram zencefil
YAPILIŞI:
Şekeri, 2 litrelik geniş ağızlı bir şişeye koyun.
Ananasları küp küp halinde doğrayın.
Limonların kabuklarını ince ince soyun.
Zencefili soyup uzunlamasına ikiye bölün. Daha sonra da ince ince dilimleyin.
Hepsini, naneyi de ekleyerek şişeye doldurup üzerine alkolü ekleyin.
Şişenin ağzını kapatın ve ara ara karıştırarak 20 güün kadar bekletin.
İnce süzgeçten geçirip şişelere doldurun. Servis yapın.
1 adet ananas
1 su bardağı toz şeker
2 adet limon
2 şişe saf alkol
1 sap nane
50 gram zencefil
YAPILIŞI:
Şekeri, 2 litrelik geniş ağızlı bir şişeye koyun.
Ananasları küp küp halinde doğrayın.
Limonların kabuklarını ince ince soyun.
Zencefili soyup uzunlamasına ikiye bölün. Daha sonra da ince ince dilimleyin.
Hepsini, naneyi de ekleyerek şişeye doldurup üzerine alkolü ekleyin.
Şişenin ağzını kapatın ve ara ara karıştırarak 20 güün kadar bekletin.
İnce süzgeçten geçirip şişelere doldurun. Servis yapın.
Ali Nazik
MALZEMELER:
Yarım kilo dana, kuzu karışık kıyma
6 adet patlıcan
1 adet domates
3 adet yeşil biber
1 kilo süzme yoğurt
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı margarin
Kırmızıbiber
Tuz
YAPILIŞI:
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve suda bekletin. Daha sonra suyunu sıkıp bir kaba alın. Çatalla iyice ezin.
Diğer yandan yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz katıp iyice karıştırın.
Kıymayı 2 çorba kaşığı margarin ile karıştırarak kavurun. Kırmızıbiber ve tuz ekleyin.
Patlıcan püresini ılık olarak bir tabağa yerleştirin. Üzerine kıymalı karışımdan dökün.
Kırmızıbiberle kızdırılmış yağ gezdirin. Domates ve biberlerle süsleyin. Servis yapın.
Yarım kilo dana, kuzu karışık kıyma
6 adet patlıcan
1 adet domates
3 adet yeşil biber
1 kilo süzme yoğurt
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı margarin
Kırmızıbiber
Tuz
YAPILIŞI:
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve suda bekletin. Daha sonra suyunu sıkıp bir kaba alın. Çatalla iyice ezin.
Diğer yandan yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz katıp iyice karıştırın.
Kıymayı 2 çorba kaşığı margarin ile karıştırarak kavurun. Kırmızıbiber ve tuz ekleyin.
Patlıcan püresini ılık olarak bir tabağa yerleştirin. Üzerine kıymalı karışımdan dökün.
Kırmızıbiberle kızdırılmış yağ gezdirin. Domates ve biberlerle süsleyin. Servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)