24 Eylül 2014 Çarşamba

Jambonlu Peynirli Frittata

MALZEMELER:

150 gram dana jambon

6 adet yumurta

1 su bardağına yakın taze lor peyniri

Yarım su bardağına yakın çedar peyniri

2 adet domates

1 adet soğan

1 adet yeşil sivri biber

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Karabiber

Tuz

YAPILIŞI:

Jambonu, biberi ve soğanı küçük küçük doğrayın.

Bir tavaya zeytinyağını koyup iyice kızdırın. Soğanı ve biberi çevirerek iyice pişirin. Sonra da jambonu ekleyin. Hepsini birlikte bir süre daha pişirin.

Diğer yandan yumurta, lor peyniri ve karabiberi bir kaba koyup iyice çırpın. Tavada pişen sebzelerin üzerine ekleyin.

Orta ateşte bir spatula yardımıyla kenarlarını kaldırıp üstte kalan yumurtaların alta geçmesini sağlayarak pişirmeye devam edin.

Daha sonra omleti fırına dayanaklı bir kaba aktarın.

Fırında üst tarafı pişene kadar kızartın. Üzerine domates dilimleri ve rendelenmiş çedar peyniri koyup peynirler eriyene kadar fırında tutun. Servis yapın.

Hekeheşendi

MALZEMELER:

300 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
2 adet yumurta
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Pirinci yıkayıp tuz ekleyin ve yağsız şekilde pilav yapın. Pilav soğuduktan sonra kıyma ve karabiber ekleyip pirinçleri kırmadan yoğurun.


Elde ettiğiniz hamuru köfteler haline getirin. Yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın. Servis yapın.

Fırınlanmış İncik Eti

MALZEMELER:

6 adet incik eti

1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

1 çorba kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 su bardağı et suyu

Karabiber

Tuz
YAPILIŞI:

İncik etlerini bol suyla yıkayıp su dolu bir kapta 5 dakika kadar bekletin.

Etleri süzdükten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak suyla orta ısılı ateşte haşlayın. Yumuşayıp kemiklerden ayrılacak kıvama gelene kadar pişirip ateşten alın.

Sosu hazırlamak için; yoğurt, salça, tereyağı, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın.

Ilık haldeki etleri sudan çıkartıp hazırladığınız sosa bulayın. Daha sonra bir fırın kabına yan yana yerleştirin.

Haşlama suyundan 2 su bardağı kadar alıp fırın kabına aktarın.

Etleri önceden ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin. Servis yapın.

Et Kroketi

MALZEMELER:

250  gram haşlanmış et

1 adet sosis

2 adet patates

1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri

3 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

Yarım su bardağı galeta unu

1 su bardağı ayçiçek yağı

Karabiber

Tuz

YAPILIŞI:

Patatesleri haşlayarak püre haline getirin.

Et ve sosisi kıyma makinesinden geçirin.

Kıyılmış et ve patates püresini bir kaba koyun. Kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet yumurta, karabiber ve tuzu katıp iyice yoğurun.

İrice parçalar elde edip şekil verin. İlk önce yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayın.

Açık pembe rengi alıncaya kadar kızartın. Servis yapın.

Dalyan Köfte

MALZEMELER:

1 kilo az yağlı kıyma
Yarım bayat ekmek
2 adet soğan
2 adet yumurta
2 adet havuç
2 adet domates
1 su bardağı un
1 kutu bezelye
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Kıyma, soğan, biber, yumurta ve ekmeği iyice yoğurun. Elinizle 2 cm kalınlığında kare şeklinde açın.


Havuçların kabuklarını soyup ufak küp şeklinde doğrayın ve haşlayın. Kıymanın içine bezelye ve haşlanmış havucu koyup rulo şeklinde sarın.


Dikdörtgen şeklinde ısıya dayanıklı cam ir kaba yerleştirin. Fırında 40 dakika kadar pişirin.


Üzerine rendelenmiş domates, köftenin suyu ve un ile elde ettiğiniz sosu dökün. Servis yapın.

Çömlek Kebabı

MALZEMELER:

1 kilo koyun eti
1 kilo domates
250 gram yeşil biber
1 baş sarımsak
Tuz

YAPILIŞI:

Eti iyice kavurun. Daha sonra biberi ve sarımsağı ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra diğer malzemeleri de ilave edin.


Etler pişinceye kadar tencerenin kapağını kapalı tutun.


45 dakika kadar pişirdikten sonra ateşten alın. Servis yapın.