28 Eylül 2014 Pazar

Mantarlı Tavuk Ciğeri

MALZEMELER:

400 gram tavuk ciğeri
200 gram taze mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz
Dilerseniz yarım su bardağı beyaz şarap

YAPILIŞI:

Ciğerleri yıkayın ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Biber ve tuz serpip iyice karıştırın.


Bir tavada tereyağının bir kısmını eritin. Soğanları doğrayıp bu yağda pembeleşinceye kadar kavurun.


Mantarları yıkayıp büyük parçalara ayırıp soğana ilave edin. Orta ısılı ateşte pişirin.


Başka bir tavada kalan tereyağını eritip ciğerleri tavaya alın. Yüksek ateşte pişirin.


Piştikten sonra mantar-soğan karışımını, salçayı ve beyaz şarabı ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapın.

Kremalı Tavuk Baget

MALZEMELER:

6 adet tavuk baget
1 kutu krem şanti
Galeta unu
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Bir kaba az miktarda sıvıyağ, kremşanti ve tuz koyun. Bulamaç haline gelen kadar karıştırın.


Tavuk bagetleri bu bulamaca daha sonrasında da galeta ununa bulayın.


Borcama yerleştirip üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

Kovboy Tavuk

MALZEMELER:

3 adet tavuk göğsü

1 kahve fincanı un

1 kahve fincanı yoğurt

1 adet yumurta

2 diş sarımsak

4 çorba kaşığı sirke

Sıvıyağ

Karabiber

Tuz


YAPILIŞI:

Tavukları suda haşlayın.


Diğer yandan bir kaba un, yoğurt, yumurta ve sirke koyup karıştırın. Unun top top olmamasına özen gösterin. Sarımsakları da ince ince doğrayıp bu sosa ilave edin.

Haşladığınız tavukların suyunu da sosa ekleyerek sulu bir sos elde edin.

Fırın tepsisine önce bu sostan daha sonra dilim dilim yaptığınız tavuktan koyun. Üzerine tekrar sostan koyup orta ısılı fırında pişirin. Servis yapın.

Kaşarlı Tavuk Şnitzel

MALZEMELER:

8 parça kemiksiz, dövülmüş göğüs kısmı olan tavuk eti
250 gram dil peyniri
125 gram tereyağı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Tereyağı, maydanoz, karabiber ve tuzu krema haline gelene kadar karıştırın. Şnitzelleri dizip üzerlerine bu karışımdan sürün. Bir miktar karışımı da daha sonra kullanmak üzere ayırın.


Şnitzellerin ortasına birer parça dil peyniri koyun. Yaprak sarması gibi kenarlarını kapatarak sarın. Payreks bir kabı yağlayıp bu kaba dizin. Üzerine kalan maydanozlu tereyağını sürün.


Fırında yarım saat kadar et çok fazla sertleşmeden pişirin. Servis yapın.

Hint Usulü Tavuk Sote

MALZEMELER:

Yarım kilo kuşbaşı tavuk

1 adet soğan

3 diş sarımsak

4 çorba kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı köri

1 tatlı kaşığı kişniş

Karabiber

Tuz


YAPILIŞI:

Bir tencereye doğradığınız soğan ve sarımsakları yağda çevirin.


Daha sonra tavukları katıp 5 dakika kadar pişirin.

Kimyon, köri, kişniş, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

Son olarak yoğurdu ekleyin. Yarım saat kadar pişirin. Servis yapın.

Güveçte Hardallı Tavuk

MALZEMELER:

1adet tavuk

1 su bardağı taze fasulye

1 su bardağı taze ayıklanmış bamya

3 adet küp şeklinde doğranmış domates

1 adet iri doğranmış soğan

1 adet küp küp doğranmış yeşil kabak

2 adet dilimlenmiş yeşil biber

1 su bardağı su

Karabiber

Tuz


YAPILIŞI:

Tavuğu büyük büyük parçalara ayırın.


Bir güveç kabına soğanı, biberi ve diğer sebzeleri yerleştirin. Tavuk parçalarını da bu malzemelerin üzerine ekleyin.

Karabiber ve tuzu da ilave edip orta ısılı fırında ağzı kapalı olarak 1 saat kadar pişirin. Servis yapın.