MALZEMELER:
400 gram tavuk ciğeri
200 gram taze mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz
Dilerseniz yarım su bardağı beyaz şarap
YAPILIŞI:
Ciğerleri yıkayın ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Biber ve tuz serpip iyice karıştırın.
Bir tavada tereyağının bir kısmını eritin. Soğanları doğrayıp bu yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Mantarları yıkayıp büyük parçalara ayırıp soğana ilave edin. Orta ısılı ateşte pişirin.
Başka bir tavada kalan tereyağını eritip ciğerleri tavaya alın. Yüksek ateşte pişirin.
Piştikten sonra mantar-soğan karışımını, salçayı ve beyaz şarabı ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapın.
yemek tarifleri, yemek tarifi, kolay tarifler, salatalar, tatlılar, et yemekleri, hamur işleri, salata tarifleri, tatlı tarifleri
28 Eylül 2014 Pazar
Kremalı Tavuk Baget
MALZEMELER:
6 adet tavuk baget
1 kutu krem şanti
Galeta unu
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Bir kaba az miktarda sıvıyağ, kremşanti ve tuz koyun. Bulamaç haline gelen kadar karıştırın.
Tavuk bagetleri bu bulamaca daha sonrasında da galeta ununa bulayın.
Borcama yerleştirip üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.
6 adet tavuk baget
1 kutu krem şanti
Galeta unu
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Bir kaba az miktarda sıvıyağ, kremşanti ve tuz koyun. Bulamaç haline gelen kadar karıştırın.
Tavuk bagetleri bu bulamaca daha sonrasında da galeta ununa bulayın.
Borcama yerleştirip üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.
Kovboy Tavuk
MALZEMELER:
3 adet tavuk göğsü
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı yoğurt
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sirke
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Tavukları suda haşlayın.
Diğer yandan bir kaba un, yoğurt, yumurta ve sirke koyup karıştırın. Unun top top olmamasına özen gösterin. Sarımsakları da ince ince doğrayıp bu sosa ilave edin.
Haşladığınız tavukların suyunu da sosa ekleyerek sulu bir sos elde edin.
Fırın tepsisine önce bu sostan daha sonra dilim dilim yaptığınız tavuktan koyun. Üzerine tekrar sostan koyup orta ısılı fırında pişirin. Servis yapın.
3 adet tavuk göğsü
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı yoğurt
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sirke
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Tavukları suda haşlayın.
Diğer yandan bir kaba un, yoğurt, yumurta ve sirke koyup karıştırın. Unun top top olmamasına özen gösterin. Sarımsakları da ince ince doğrayıp bu sosa ilave edin.
Haşladığınız tavukların suyunu da sosa ekleyerek sulu bir sos elde edin.
Fırın tepsisine önce bu sostan daha sonra dilim dilim yaptığınız tavuktan koyun. Üzerine tekrar sostan koyup orta ısılı fırında pişirin. Servis yapın.
Kaşarlı Tavuk Şnitzel
MALZEMELER:
8 parça kemiksiz, dövülmüş göğüs kısmı olan tavuk eti
250 gram dil peyniri
125 gram tereyağı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Tereyağı, maydanoz, karabiber ve tuzu krema haline gelene kadar karıştırın. Şnitzelleri dizip üzerlerine bu karışımdan sürün. Bir miktar karışımı da daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Şnitzellerin ortasına birer parça dil peyniri koyun. Yaprak sarması gibi kenarlarını kapatarak sarın. Payreks bir kabı yağlayıp bu kaba dizin. Üzerine kalan maydanozlu tereyağını sürün.
Fırında yarım saat kadar et çok fazla sertleşmeden pişirin. Servis yapın.
8 parça kemiksiz, dövülmüş göğüs kısmı olan tavuk eti
250 gram dil peyniri
125 gram tereyağı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Tereyağı, maydanoz, karabiber ve tuzu krema haline gelene kadar karıştırın. Şnitzelleri dizip üzerlerine bu karışımdan sürün. Bir miktar karışımı da daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Şnitzellerin ortasına birer parça dil peyniri koyun. Yaprak sarması gibi kenarlarını kapatarak sarın. Payreks bir kabı yağlayıp bu kaba dizin. Üzerine kalan maydanozlu tereyağını sürün.
Fırında yarım saat kadar et çok fazla sertleşmeden pişirin. Servis yapın.
Hint Usulü Tavuk Sote
MALZEMELER:
Yarım kilo kuşbaşı tavuk
1 adet soğan
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kişniş
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Bir tencereye doğradığınız soğan ve sarımsakları yağda çevirin.
Daha sonra tavukları katıp 5 dakika kadar pişirin.
Kimyon, köri, kişniş, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Son olarak yoğurdu ekleyin. Yarım saat kadar pişirin. Servis yapın.
Yarım kilo kuşbaşı tavuk
1 adet soğan
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kişniş
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Bir tencereye doğradığınız soğan ve sarımsakları yağda çevirin.
Daha sonra tavukları katıp 5 dakika kadar pişirin.
Kimyon, köri, kişniş, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Son olarak yoğurdu ekleyin. Yarım saat kadar pişirin. Servis yapın.
Güveçte Hardallı Tavuk
MALZEMELER:
1adet tavuk
1 su bardağı taze fasulye
1 su bardağı taze ayıklanmış bamya
3 adet küp şeklinde doğranmış domates
1 adet iri doğranmış soğan
1 adet küp küp doğranmış yeşil kabak
2 adet dilimlenmiş yeşil biber
1 su bardağı su
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Tavuğu büyük büyük parçalara ayırın.
Bir güveç kabına soğanı, biberi ve diğer sebzeleri yerleştirin. Tavuk parçalarını da bu malzemelerin üzerine ekleyin.
Karabiber ve tuzu da ilave edip orta ısılı fırında ağzı kapalı olarak 1 saat kadar pişirin. Servis yapın.
1adet tavuk
1 su bardağı taze fasulye
1 su bardağı taze ayıklanmış bamya
3 adet küp şeklinde doğranmış domates
1 adet iri doğranmış soğan
1 adet küp küp doğranmış yeşil kabak
2 adet dilimlenmiş yeşil biber
1 su bardağı su
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Tavuğu büyük büyük parçalara ayırın.
Bir güveç kabına soğanı, biberi ve diğer sebzeleri yerleştirin. Tavuk parçalarını da bu malzemelerin üzerine ekleyin.
Karabiber ve tuzu da ilave edip orta ısılı fırında ağzı kapalı olarak 1 saat kadar pişirin. Servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)