3 Ekim 2014 Cuma

Sevgimizi Katıyoruz :)

 

Yemek yapmak kimi zaman çok zevkli kimi zaman bıkkınlık yaratan bir sanattır aslında. Mutfağı seven kadınlar bunu zahmet olarak görmez, daima yemek yapmaktan zevk alırlar. Bazı kadınlar ise yemek yapmaktan pek hoşlanmazlar.

Sevse de sevmese de hemen hemen her kadının ortak sorunu "Bugün ne pişirsem?" dir. Her gün yemek yapma, yeme ihtiyacı olduğundan dolayı seçenekler bol bile olsa bu sıkıntı yaşanmaktadır. Bu yüzden günümüzde web sitelerinin çok faydası olmuştur bu soruna.


Kendiniz ya da başkasından tarif alarak, severek ya da sevmeyerek yemek yaparken malzemelerinin arasında sevginizi de katmayı sakın unutmayın. O malzeme her yemeğe çok güzel bir tat vermektedir. O yemek yapan için, yiyen için mutluluktur.

2 Ekim 2014 Perşembe

Sebzeli Omlet

MALZEMELER:

Yarım kilo domates
200 gram soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
6 adet yumurta
5 dal maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
Kekik

YAPILIŞI:

Bir tavaya zeytinyağını koyun. Soğanları doğrayıp içine ekleyin. Rengi değişip, yumuşayıncaya kadar kavurun.

Diğer yandan sarmısağı dövün ve tavanın içine ekleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin. Sık sık karıştırarak 10dakika kadar pişirin


Domatesleri soyup çekirdeklerini ayırın ve ufak ufak doğrayın. Tavaya ekleyin. Suyunu çekip, iyice pişinceye kadar pişirin.


Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Maydanoz ile diğer baharatları da ekleyerek tavaya ekleyin.


Bir spatula yardımıyla yumurtanın her tarafa karışmasını ve iyice pişmesini sağlayın.


Omlet piştikten sonra ince ince kıydığınız maydanozları üzerine serpin. Servis yapın.

Peynirli Yumurta

MALZEMELER:

8 adet yumurta
125 gram kaşar peyniri ya da gravyer peyniri
1,5 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı et ya da tavuk suyu
Tuz

YAPILIŞI:

Yağı bir tencereye koyun. Kızdığında rendelediğiniz peyniri azar azar ekleyerek hızlıca karıştırın. Üzerine et ya da tavuk suyu dökün. Tencerenin kapağını kapatın.


Peynir piştikten sonra yuvalar açıp yumurtaları kırın. Tuzunu ekleyin. Pişirin. Servis yapın.

1 Ekim 2014 Çarşamba

Mantarlı Yumurta

MALZEMELER:

8 adet yumurta
15 adet taze mantar
3 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı sirke
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Soğanları yıkayıp halka halka doğrayın ve yağda öldürün. Mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayın ve karabiber, tuzu da ekleyerek soğanlara ilave edip kavurun.


Sirkeyi ilave edip pişirin. Yuvalar açıp yumurtaları kırın. Pişirmeye devam edin. Servis yapın.

Kıymalı Karnabaharlı Omlet

MALZEMELER:

5 adet karnabahar

2 çorba kaşığı kıyma

1 adet domates

1 adet sivribiber

3 adet yumurta

50 gram kaşar peyniri

Dereotu

Ayçiçek yağı

Karabiber

Tuz


YAPILIŞI:

Karnabaharları suda haşlayın.


Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Biberleri de doğrayın.

Yağda kıymayı soteleyin. Domates ve biberleri ekleyin. Havuçları da soyup küp şeklinde doğrayıp ilave edin.

Suda haşladığınız karnabaharları da doğrayarak bu karışıma ilave edip bir sürü pişirin.

Ayrı bir kaba yumurtayı, küp küp doğradığınız kaşar peynirlerini ve ince ince kıydığınız dereotlarını koyup iyice karıştırın. Bir miktar da sıvıyağ koyun.

Pişirdiğiniz malzemelerin üzerine yumurta karışımını döküp karıştırın.

Teflon tavada bir miktar sıvıyağ ile bu karışımın tamamın arkalı önlü kızartın. Servis yapın.

Ispanaklı Yumurta

MALZEMELER:

8 adet uymurta
250 gram ıspanak
2 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI:

Ispanakları ayıklayın ve yıkayın. Haşlayın ve püre haline getirin.


Diğer yandan bir tencereye yağı koyup ince ince doğradığınız soğanları ekleyin. Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.


Ispanak püresini üzerine ilave edin. Yuvalar açıp yumurtaları kırın. Biber, tuz ekleyin. Yumurtalar pişinceye kadar tutun. Servis yapın.