MALZEMELER
3 adet ayva
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı kadar su
1 adet çubuk tarçın
Kaymak
İsteğinize göre çekilmiş fındık, ceviz ya da antep fıstığı
YAPILIŞI
Ayvaları
yıkayın ve kabuklarını soyun. Kabukları bir kenara ayırın. Her birini
ikiye böldükten sonra çekirdek yuvalarını olduğu gibi çıkarın.
Çıkardığınız bölümleri de bir kenara ayırın. Bu ayırdığımız malzemeler
pişirirken renk vermesi için kullanılacaktır.(Ayvalara çabucak işlem
yapmazsanız kararmaması için muhakkak limonlu suda bekletin)
Bir
tencereye ayırdığınız kabukların çoğunu serin. Üzerine ayvaları
yuvaları çıkardığınız bölüm üste gelecek şekilde dizin. Boş yerlere de
kalan kabukları, çubuk tarçını ve çekirdekleri yerleştirin. Suyunu
ekleyip kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
Su
kaynadıktan sonra üzerine şekeri ilave edin. Kapağını kapatıp kısık
ateşte pişirmeye devam edin. 1,5-2 saat kadar pişmesini sağlayın. Ara
ara kontrol edip suyunun çekip çekmemesi durumunu gözlemleyin. Kaşık
yardımıyla birkaç kez şerbet suyundan alıp ayvaların üzerinde gezdirin.
Piştikten
sonra ayvaları tek tek servis tabağına alın ve şerbeti de üzerine
ekleyin. Soğumaya bırakıp soğuduktan sonra ortalarına kaşık yardımıyla
kaymak yerleştirin. Üzerilerine isteğe göre çekilmiş fındık, ceviz ya da
antep fıstığı ile süsleyin. Soğuk servis yapın.
www.yemekteyiz.gen.tr/ayva-tatlisi/
yemek tarifleri, yemek tarifi, kolay tarifler, salatalar, tatlılar, et yemekleri, hamur işleri, salata tarifleri, tatlı tarifleri
26 Aralık 2014 Cuma
24 Aralık 2014 Çarşamba
Amerikan Salatası
MALZEMELER:
3 adet patates
3 adet havuç
6 adet küçük salatalık turşusu (kornişon)
1 su bardağı kadar haşlanmış bezelye
Yarım kahve fincanı limon suyu
Yarım su bardağı mayonez
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Patatesleri ve havuçları birlikte haşlayıp kabuklarını soyun.
Süslemede kullanmak için bir havucu iki turşuyu bir kenara ayırın.
Kalan patatesleri, havuçları ve turşuları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp bir kaba alın.
Bezelye, limon suyu, karabiber ve tuz ile birlikte iyice karıştırın.
Mayonezin yarısını sebzelere katıp iyice karıştırın. Bir salata tabağına sebzeleri koyup kalan mayonezi de üzerine yayın. Domates, havuç, turşu ve maydanoz ya da dilediğiniz bir malzemeyle süsleyin. Servis yapın.
www.yemekteyiz.gen.tr/amerikan-salatasi/
3 adet patates
3 adet havuç
6 adet küçük salatalık turşusu (kornişon)
1 su bardağı kadar haşlanmış bezelye
Yarım kahve fincanı limon suyu
Yarım su bardağı mayonez
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Patatesleri ve havuçları birlikte haşlayıp kabuklarını soyun.
Süslemede kullanmak için bir havucu iki turşuyu bir kenara ayırın.
Kalan patatesleri, havuçları ve turşuları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp bir kaba alın.
Bezelye, limon suyu, karabiber ve tuz ile birlikte iyice karıştırın.
Mayonezin yarısını sebzelere katıp iyice karıştırın. Bir salata tabağına sebzeleri koyup kalan mayonezi de üzerine yayın. Domates, havuç, turşu ve maydanoz ya da dilediğiniz bir malzemeyle süsleyin. Servis yapın.
www.yemekteyiz.gen.tr/amerikan-salatasi/
22 Aralık 2014 Pazartesi
Patates Salata
MALZEMELER
6 adet patates
Yarım bağ marul
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ yeşil soğan
İsteğe göre mor lahana
1 adet havuç
3 yemek kaşığı haşlanmış ya da konserve tane mısır
Karabiber
Kırmızıbiber
Dereotu
Sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI
Patatesleri soyup haşlayın ve küp küp doğrayın.
Marul, maydanoz ve yeşil soğanları, mor lahanayı yıkayıp ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin.
Küp küp doğradığınız patateslerin üzerine marul, maydanoz, yeşil soğan, lahana, havuç, dereotu, mısır, karabiber, kırmızıbiber, sıvıyağ, limon ve tuz ekleyerek iyice karıştırın. Servis yapın.
http://www.yemekteyiz.gen.tr/patates-salata/
6 adet patates
Yarım bağ marul
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ yeşil soğan
İsteğe göre mor lahana
1 adet havuç
3 yemek kaşığı haşlanmış ya da konserve tane mısır
Karabiber
Kırmızıbiber
Dereotu
Sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI
Patatesleri soyup haşlayın ve küp küp doğrayın.
Marul, maydanoz ve yeşil soğanları, mor lahanayı yıkayıp ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin.
Küp küp doğradığınız patateslerin üzerine marul, maydanoz, yeşil soğan, lahana, havuç, dereotu, mısır, karabiber, kırmızıbiber, sıvıyağ, limon ve tuz ekleyerek iyice karıştırın. Servis yapın.
http://www.yemekteyiz.gen.tr/patates-salata/
21 Aralık 2014 Pazar
Kremalı Kadayıf
MALZEMELER
350 gr doğranmış çiğ kadayıfYarım paket margarin
1 su bardağına yakın şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Tarçın
KREMA
1 litre süt
3 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilinli puding
2 yemek kaşığı toz kremşanti
1 paket vanilya
25 gram margarin
YAPILIŞI
Margarini ateşte eritin ve üzerine kadayıfları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra da şekeri ekleyip kavurmaya bir süre daha devam edin. Kızarınca ceviz ve tarçın ekleyip soğuması için bir kenara ayırın.
Süt, un, nişasta, şeker ve pudingi bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. Piştikten sonra 1 paket vanilya, margarin ve toz kremşantiyi ekleyip iyice çırparak karıştırmaya devam edin.
Kenara ayırıp soğuttuğunuz kadayıfları kuplara koyun. Hazırladığınız kremayı üzerilerine dökün. Dilediğiniz gibi süsleyin. Servis yapın.
http://www.yemekteyiz.gen.tr/kremali-kadayif/
19 Aralık 2014 Cuma
Bardak Kek
MALZEMELER
1 Su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Kabartma tozu
Karton bardak
KREMA
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
1 paket toz kremşanti
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
SÜSLEMEK İÇİN
Tercihe göre çekilmiş fındık, fıstık ya da damla çikolata
YAPILIŞI
Şekeri ve yumurtaları iyice çırpın. Daha sonra sıvıyağı ve yoğurdu ekleyin. Diğer yandan başka bir kapta unu, vanilyayı, kakaoyu ve kabartma tozunu karıştırın ve diğer karışıma ekleyin.
Karton bardakları bir tepsiye dizerek hazırladığınız karışımı, bardakların yarısından biraz fazla olarak doldurun. Önceden ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra bardakları fırından alın ve bir süre soğumasını bekleyin. Sonra bardakların içindeki kekleri çıkarın. Bunu bardakları yırtarak daha kolay yapabilirsiniz.
Diğer yandan krema için sütün içine şeker, un ve nişasta katın ve kısık bir ateşte sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten alın. Bir kenarda biraz soğuttuktan sonra toz kremşantiyi de ekleyip mikser yardımıyla çırpın. Soğumaya bırakın.
Keklerin üzerilerini bıçakla kesip düzgün bir şekil almalarını sağlayın. Üstten içlerini çay kaşığı ile oyup soğuttuğunuz kremayla içlerini doldurun. Yine keklerin üzerini de kremayla kaplayın. Fındık, fıstık ya da damla çikolatayla dileklerinizi serperek süsleyin. Servis yapın.
www.yemekteyiz.gen.tr/bardak-kek/.
1 Su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Kabartma tozu
Karton bardak
KREMA
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
1 paket toz kremşanti
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
SÜSLEMEK İÇİN
Tercihe göre çekilmiş fındık, fıstık ya da damla çikolata
YAPILIŞI
Şekeri ve yumurtaları iyice çırpın. Daha sonra sıvıyağı ve yoğurdu ekleyin. Diğer yandan başka bir kapta unu, vanilyayı, kakaoyu ve kabartma tozunu karıştırın ve diğer karışıma ekleyin.
Karton bardakları bir tepsiye dizerek hazırladığınız karışımı, bardakların yarısından biraz fazla olarak doldurun. Önceden ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra bardakları fırından alın ve bir süre soğumasını bekleyin. Sonra bardakların içindeki kekleri çıkarın. Bunu bardakları yırtarak daha kolay yapabilirsiniz.
Diğer yandan krema için sütün içine şeker, un ve nişasta katın ve kısık bir ateşte sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten alın. Bir kenarda biraz soğuttuktan sonra toz kremşantiyi de ekleyip mikser yardımıyla çırpın. Soğumaya bırakın.
Keklerin üzerilerini bıçakla kesip düzgün bir şekil almalarını sağlayın. Üstten içlerini çay kaşığı ile oyup soğuttuğunuz kremayla içlerini doldurun. Yine keklerin üzerini de kremayla kaplayın. Fındık, fıstık ya da damla çikolatayla dileklerinizi serperek süsleyin. Servis yapın.
www.yemekteyiz.gen.tr/bardak-kek/.
Etiketler:
bardak kek,
kekler,
Tatlılar,
yemek,
yemek tarifi,
yemek tarifleri
18 Aralık 2014 Perşembe
Kestaneli Pilav
MALZEMELER
250 gram kestane
1 su bardağı pirinç
250 gram tavuk
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Badem
Antep fıstığı
Tarçın
Kimyon
Karabiber
Tuz
250 gram kestane
1 su bardağı pirinç
250 gram tavuk
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Badem
Antep fıstığı
Tarçın
Kimyon
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Kestaneleri
pişirin ve kabuklarını soyun. Bademlerin ve fıstıkları sıcak suda biraz
bekletip kabuklarını soyun. Soyduğunuz çerezleri ve kestaneyi sıvıyağda
bir süre kavurun.
Tavuğu haşlayın ve didikleyin. Tavuğu ve yarım su bardağı tavuk suyunu pilava katmak için ayırın.
Diğer
yandan pirinci tereyağı ve bir miktar sıvıyağda kavurun. Daha sonra
pirince kavurduğunuz kestane, badem ve fıstığının 3/1 kadarını ekleyin.
Bir süre daha hepsini birlikte kavurun.
1
su bardağı su, yarım su bardağı tavuk suyu, kimyon, karabiber ve tuz
koyup pilavı pişirin. Pişirmeden bir süre önce haşlayıp didiklediğiniz
tavuğu da pilavın içine ekleyin.
Kavurduğumuz kalan çerezleri pişen pilavın üzerine serpiştirin. Servis yapın.
http://www.yemekteyiz.gen.tr/kestaneli-pilav/
http://www.yemekteyiz.gen.tr/kestaneli-pilav/
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)