26 Aralık 2014 Cuma

Ayva Tatlısı

MALZEMELER
3 adet ayva
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı kadar su
1 adet çubuk tarçın
Kaymak
İsteğinize göre çekilmiş fındık, ceviz ya da antep fıstığı

YAPILIŞI
Ayvaları yıkayın ve kabuklarını soyun. Kabukları bir kenara ayırın. Her birini ikiye böldükten sonra çekirdek yuvalarını olduğu gibi çıkarın. Çıkardığınız bölümleri de bir kenara ayırın. Bu ayırdığımız malzemeler pişirirken renk vermesi için kullanılacaktır.(Ayvalara çabucak işlem yapmazsanız kararmaması için muhakkak limonlu suda bekletin)
Bir tencereye ayırdığınız kabukların çoğunu serin. Üzerine ayvaları yuvaları çıkardığınız bölüm üste gelecek şekilde dizin. Boş yerlere de kalan kabukları, çubuk tarçını ve çekirdekleri yerleştirin. Suyunu ekleyip kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
Su kaynadıktan sonra üzerine şekeri ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin. 1,5-2 saat kadar pişmesini sağlayın. Ara ara kontrol edip suyunun çekip çekmemesi durumunu gözlemleyin. Kaşık yardımıyla birkaç kez şerbet suyundan alıp ayvaların üzerinde gezdirin. 

Piştikten sonra ayvaları tek tek servis tabağına alın ve şerbeti de üzerine ekleyin. Soğumaya bırakıp soğuduktan sonra ortalarına kaşık yardımıyla kaymak yerleştirin. Üzerilerine isteğe göre çekilmiş fındık, ceviz ya da antep fıstığı ile süsleyin. Soğuk servis yapın.

www.yemekteyiz.gen.tr/ayva-tatlisi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder